Informatie over de GLI

Carla verloor 17 kilo en gebruikt minder medicatie. Lees alle ervaringsverhalen.

Matilde viel 20 kilo af met GLI en Mysimba. Lees alle ervaringsverhalen.

Maureen viel 24 kilo af en overwon diabetes. Lees alle ervaringsverhalen.

Rob verloor 8 kilo en vond een ‘wandel-maatje’. Lees alle ervaringsverhalen.

De gecombineerde leefstijlinterventie

Samen met je GLI-coach(es) werken aan een gezonde leefstijl

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een speciaal programma, dat sinds 1 januari 2019 wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het programma is erop gericht om jou te begeleiden bij het realiseren van een gezonde(re) leefstijl en het verminderen van leefstijlgerelateerde (chronische) aandoeningen.

En wat brengt dat je? Dat is voor iedereen anders. Jij bepaalt zelf wat je doelen zijn. Deelnemers die je voorgingen, hebben dat allemaal om verschillende redenen gedaan. Bijvoorbeeld om minder medicijnen te hoeven slikken en zo van die vervelende bijwerkingen af te komen, weer met plezier te kunnen wandelen zonder telkens te moeten uitrusten, zonder schaamte in een vliegtuigstoel te kunnen zitten, eindelijk weer met de (klein)kinderen te kunnen voetballen, niet meer naar een grote-maten-kledingwinkel te hoeven of om eindelijk weer lid te worden van die vereniging waar ze vroeger met zo veel plezier hebben gesport.

In 2 jaar werken aan een blijvend gezondere leefstijl

Het GLI programma duurt 24 maanden en is opgesplitst in een basisprogramma en een onderhoudsprogramma. Binnen de regio Zuid-Holland Zuid kun je kiezen uit een aantal verschillende varianten van het programma. Daar lees je hieronder meer over. Gedurende het programma heb je met je eigen groep een aantal groepsbijeenkomsten (digitaal of op locatie, wekelijks of maandelijks), waarin je aan de slag gaat met diverse aspecten van een gezonde leefstijl. Daarnaast heb je een aantal individuele gesprekken, waarin je persoonlijke doelen en hulpvragen aan de orde komen. 

Jij hebt de regie

Het programma draait om eigen regie. Wij geloven dat jij je beter voelt als je zelf de regie hebt over je eigen leefstijl en zelf kunt bepalen wat bij jou past en wat niet. Je leefstijlcoach is er om je te adviseren en begeleiden, maar je doet het zelf. Het gaat om jouw gezondheid en daarin heb jij de leiding. Zo weet je zeker dat je na afronding van het programma zelfstandig verder kan!

Alle componenten van de leefstijl komen aan bod

Een gezonde leefstijl: dat is méér dan gezond eten en regelmatig bewegen. In dit GLI-programma vind je alle thema's terug, die van belang zijn om lekker in je vel te zitten en krachtig in het leven te staan. Zo is er aandacht voor: voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress en innerlijke balans. We werken met voorbereidende opdrachten, waarmee je voor jezelf op al die thema's gaat verkennen hoe het ervoor staat en wat je nog kunt verbeteren. Tijdens de groepsbijeenkomst krijg je aanvullende informatie en worden er tips & adviezen gedeeld. In de individuele gesprekken met de leefstijlcoach kun je dan nog specifiek ingaan op de thema's waar je vragen over hebt of waar je extra aandacht aan wilt geven.

Nieuwe gewoontes aanleren

Ga je voor blijvend resultaat? Dan is het belangrijk om te 'breken' met oude patronen en nieuwe gewoontes aan te leren, die je een leven lang kunt volhouden. Daarom word je tijdens het programma uitgedaagd en begeleid om je eigen gedachten en gedrag te onderzoeken. Je brengt in kaart welke situaties, gebeurtenissen en gedachten ervoor zorgen dat je terugvalt in 'oud' gedrag. We begeleiden je om daar op een andere manier mee om te leren gaan. Je stelt stapsgewijs je eigen plan op, waarmee je ook na afronding van het programma goed in staat bent om je gezonde leefstijl te behouden.

 Lees hieronder meer over de verschillende varianten van de GLI die in onze regio beschikbaar zijn.

Carine werkt stapsgewijs aan haar leefstijl. Lees alle ervaringsverhalen.

ER ZIJN IN ONZE REGIO

 5 VARIANTEN 

VAN DE GLI BESCHIKBAAR

Lees hieronder meer

An verloor 11 kilo en voelt zich  ge-zonder. Lees alle ervaringsverhalen.

In het basisprogramma van 8 maanden heb je iedere maand een bijeenkomst. Daarnaast krijg je informatie via een digitale e-learningomgeving aangevuld met enkele individuele coachgesprekken.

Dit programma is geschikt als je vooral informatie wilt over een gezonde leefstijl en minder behoefte hebt aan een ‘stok achter de deur’. Je moet goed in staat zijn om zelf je discipline in stand te houden tussen de maandelijkse bijeenkomsten.

MAANDELIJKS OP LOCATIE

LEES HIER MEER OVER DIT PROGRAMMA

In het basisprogramma van 8 maanden heb je iedere maand een digitale bijeenkomst. Je krijgt een LeefstijlApp om je doelen bij te houden. Daarnaast heb je enkele digitale coachgesprekken.

Dit programma is geschikt als je goede digitale vaardigheden hebt en minder behoefte hebt aan een ‘stok achter de deur’. Je moet goed in staat zijn om zelf je discipline in stand te houden tussen de maandelijkse bijeenkomsten.

MAANDELIJKS DIGITAAL

LEES HIER MEER OVER DIT PROGRAMMA

In het basisprogramma van 6 maanden heb je iedere week een bijeenkomst. Daarnaast krijg je informatie via een digitale e-learningomgeving.

Dit programma vraagt om meer ruimte in je agenda. Je moet wekelijks tijd vrijmaken. De wekelijkse bijeenkomsten geven je een extra ‘stok achter de deur’ als je moeite hebt om nieuwe patronen goed vol te houden.

WEKELIJKS OP LOCATIE

LEES HIER MEER OVER DIT PROGRAMMA

In het basisprogramma van 6 maanden heb je iedere week een digitale bijeenkomst. Je krijgt een LeefstijlApp om je doelen bij te houden.

Dit programma is geschikt als je goede digitale vaardigheden hebt. Het vraagt om meer ruimte in je agenda. Je moet wekelijks tijd vrijmaken. De wekelijkse bijeenkomsten geven je een extra ‘stok achter de deur’ als je moeite hebt om nieuwe patronen goed vol te houden.

WEKELIJKS DIGITAAL

LEES HIER MEER OVER DIT PROGRAMMA

Het Keer Diabetes2 om-GLI programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met prediabetes of diabetes type 2. Het basisprogramma duurt 6 maanden en is op locatie. Het bestaat uit een startdag en vier terugkomdagen. Vervolgens start het onderhoudsprogramma: een online inspiratietraject van 18 maanden. Voor dit programma regelen we niet zelf de planning. Heb je interesse? Dan regelen wij je aanmelding en hoor je daarna meer over de planning. Je hebt voor dit programma (net als voor de andere GLI-programma’s) een GLI-verwijzing van je huisarts nodig. De regiocoördinator neemt contact met je op, zodra we die verwijzing van je huisarts hebben ontvangen. De huisarts stuurt die rechtstreeks digitaal naar ons door.

VOOR PREDIABETES EN DIABETES TYPE 2

LEES HIER MEER OVER DIT PROGRAMMA