Deelnemen aan de GLI

STAPPENPLAN DEELNAME GLI

STAP 1

VOORWAARDEN

CHECK OF JE VOLDOET AAN DE

STAP 2

OM JE AAN TE MELDEN

VRAAG JE HUISARTS

STAP 2

STAP 3

WAARIN JE WILT DEELNEMEN

VRAAG JE HUISARTS

KIES DE GROEP

STAP 4

HET INTAKEGESPREK

STAP 5

EN GA VAN START!

NOTEER DE PLANNING IN JE AGENDA

Heb je interesse in deelname aan het GLI-programma? Bekijk dan hieronder het stappenplan voor deelname. Weet je nog niet zeker of het GLI-programma bij je past? Lees dan eerst hier meer over het programma en de verschillende varianten die beschikbaar zijn in de regio Zuid-Holland Zuid.

Stap 1: check of je voldoet aan de voorwaarden

Het GLI-programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en is vrijgesteld van eigen risico. Je mag deelnemen aan het programma als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een BMI boven 30;

  • Of je hebt een BMI boven 25 in combinatie met een verhoogd gezondheidsrisico;

  • En je hebt voldoende beheersing van de Nederlandse taal;

  • En je bent goed gemotiveerd om je leefstijldoelen te bereiken.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk om de groepsbijeenkomsten goed te kunnen volgen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed gemotiveerd bent. Wees je ervan bewust dat we een bepaalde tijdsinvestering van je verwachten. Niet alleen voor het bijwonen van de groepsbijeenkomsten en de individuele sessies, maar ook voor het maken van de voorbereidende opdrachten. Een goed en blijvend resultaat kun je alleen maar behalen, als je echt bereid bent om (bepaalde patronen) te veranderen en goed gemotiveerd bent om je persoonlijke doelen te bereiken!

In sommige situaties kunnen er extra voorwaarden gelden en is het verstandig om eerst contact met je zorgverzekeraar op te nemen over de vergoeding. Je leest er hier meer over.

Stap 2: vraag je huisarts om je aan te melden

Aanmelding voor deelname start altijd bij je huisarts. Bespreek met je huisarts dat je overweegt om aan het GLI-programma deel te nemen en bekijk samen of het geschikt voor je is. Je huisarts kan ook voor je beoordelen of je aan de voorwaarden voldoet. Komen jullie tot de conclusie dat deelname aan de GLI een goed idee is? Dan kan je huisarts je daarvoor digitaal aanmelden bij de regiocoördinator. Soms staat op je verwijzing dat je moet bellen voor een afspraak. Dat is niet nodig. Je hoeft zelf niets te doen. De regiocoördinator neemt contact met je op, zodra de verwijzing van je huisarts is ontvangen.

Stap 3: kies de groep waarin je wilt deelnemen

Na ontvangst van de aanmelding (via je huisarts) neemt de regiocoördinator binnen 3 werkdagen contact met je op. Dit gebeurt meestal via mail en soms telefonisch. In de mail staat een link naar deze website met het verzoek om een groep te kiezen uit het overzicht op deze pagina. Je mailt het groepsnummer naar de regiocoördinator en die zorgt dat je in die groep wordt ingedeeld. Daarna neemt de betreffende leefstijlcoach contact met je op om je intakegesprek te plannen. 

Stap 4: het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek (van ongeveer 60 minuten) maak je kennis met de leefstijlcoach, neem je samen het programma nog eens door en bespreek je jouw persoonlijke doelen. De leefstijlcoach zal dit gesprek ook gebruiken om je motivatie te toetsen. Jij kunt het intakegesprek benutten om een nog beter beeld te krijgen van het programma en wat je wilt bereiken. Na afloop beslissen jullie samen of je definitief gaat deelnemen aan het programma.

Stap 5: van start!

Heb je definitief besloten om deel te nemen? Dan begint het programma met je eerste groepsbijeenkomst. Noteer alle data van de groepsbijeenkomsten in je agenda, zodat je geen dubbele afspraken kunt maken. Je vind de data hier. Succes!